MAB-II Stabilire precisă IQ și funcționarea cognitivă pe domenii specifice

Descriere

Capacitatea intelectuală generală sau QI se referă la capacitatea unei persoane de a observa relații complexe și de a rezolva probleme.

În practică acest lucru se observă prin abilitatea persoanei de a înțelege idei complexe, capacitatea de a se adapta rapid și eficient în situații noi și neprevăzute, capacitatea de a lua decizii și capacitatea de a depăși anumite obstacole.

Testele complexe de inteligență, precum MAB-II, oferă un scor total IQ și informații despre o plajă largă de abilități. Împreună ele descriu funcționarea unică a persoanei, cu punctele sale forte și slabe.

În urma aplicării MAB-II se obțin următoarele scoruri: IQ Verbal, IQ Performanță și IQ Total.

  • IQ Verbal evaluează abilitatea de a lucra cu simboluri abstracte, măsura în care persoana a beneficiat de rezultatele educației sale, aptitudini de memorie verbală, fluență verbală și expunerea la influențele culturale, sociale și educaționale.
  • ,
  • IQ performanță evaluează intensitatea și calitatea contactului nonverbal dintre individ și mediul înconjurător, capacitatea de a opera în situații concrete, abilitatea de a lucra rapid și abilitatea de a evalua informația vizual-spațială.

În cadrul acestei evaluări, aplicăm următoarele teste:

  1. Interviu:
  2. QI:

Fiecare test este ca o piesă dintr-un puzzle complex. Pentru a trage concluzii corecte (valide) despre copil datele unei test trebuie puse împreună cu alte piese de puzzle precum: informațiile din interviu, descrierea clinică a tulburărilor (semne și simptome conform cu DSM), cu rezultatele altor probe psihologice cât și date culese din multiple surse.

Evaluări similare

Vârstă
12 - 22
Nr. ședințe
3
Teste aplicate
Interviu inițial, MAB-II
Raport
Complex
Plan
Nu
Cost
650

Psiholog Marana Matei

Marana Matei este psihoterapeut și psiholog clinician și supervizor în psihologie clinică. A absolvit psihologia la University College London și mastere la Universitatea București și s-a specializat în calitate de coordonator nevoi educaționale speciale la Middlesex University London. Pe lângă vasta experiență de lucru cu copii și adolescenți în practica privată, a lucrat în sistemul educațional atât ca profesor, psiholog școlar și coordonator de proiecte. Mai multe detalii.

Marana Matei