Evaluarea personalității pentru copiii mici

Descriere

Cea mai cunoscută și cercetată teorie a personalității este Big Five. Majoritatea testele de personalitate, inclusiv HIPIC, sunt fundamentate în această teorie care descrie cinci dimensiuni majore ale personalității: extraversie, agreabilitate, conștiinciozitate, stabilitate emoțională (neuroticism).

Testul HiPIC este destinat evaluării personalității normale a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Chestionarul se adresează părinților și se bazează pe comportamente pe care aceștia le observă la copil.

În practică, HiPIC este utilizabil în contextul clinic pentru cunoașterea punctului de pornire în terapie, pentru identificarea resurselor și vulnerabilităților și pentru setarea obiectivelor terapeutice. În contextul educațional-pedagogic, HiPIC permite evaluarea stilului de învățare al copilului, dar și compatibilitatea dintre abilitățile parentale și personalitatea fiului/fiicei.

În urma testării are loc o sesiune de consiliere cu copilul și familia pentru a explica rezultatele, a clarifica orice întrebări și a stabili direcții de lucru.

În cadrul acestei evaluări, aplicăm următoarele teste:

  1. Interviu:
  2. Personalitate:

Fiecare test este ca o piesă dintr-un puzzle complex. Pentru a trage concluzii corecte (valide) despre copil datele unei test trebuie puse împreună cu alte piese de puzzle precum: informațiile din interviu, descrierea clinică a tulburărilor (semne și simptome conform cu DSM), cu rezultatele altor probe psihologice cât și date culese din multiple surse.

Evaluări similare

Vârstă
6 - 12
Nr. ședințe
1
Teste aplicate
Interviu inițial, HIPIC
Raport
Standard
Plan
Nu
Cost
700

Psiholog Marana Matei

Marana Matei este psihoterapeut și psiholog clinician și supervizor în psihologie clinică. A absolvit psihologia la University College London și mastere la Universitatea București și s-a specializat în calitate de coordonator nevoi educaționale speciale la Middlesex University London. Pe lângă vasta experiență de lucru cu copii și adolescenți în practica privată, a lucrat în sistemul educațional atât ca profesor, psiholog școlar și coordonator de proiecte. Mai multe detalii.

Marana Matei