Evaluare inițială ADHD

Descriere

ADHD sau tulburare cu deficit de atenție/ hiperactivitate este o tulburare a dezvoltării și presupune prezența unor dificultăți persistente de inatenție și sau hiperactivitate și impulsivitate care se manifestă în multiple medii.

Semnele care pot indica prezența ADHD sunt: rareori este atent, deseori îi este greu să își concentreze atenția pentru perioade mai lungi de timp, deseori pare visător sau absent, deseori nu ascultă indicațiile sau solicitările cu mai mulți pași, deseori nu este atent atunci când i se vorbește, deseori este distras cu ușurință, are deseori dificultăți în a-și aștepta rândul, trece la act/face lucruri fără să se gândească, are un nivel scăzut de autocontrol, îi întrerupe pe ceilalți, deranjează activitatea altora, își uită lucurile, își asumă riscuri, este neglijent și face greșeli din neatenție, se plictisește ușor și trece repede de la o activitate la alta, are o toleranță scăzută la frustrare, pare motorizar și fără stare, poate avea dificultăți de relaționare.

Atunci când o parte din aceste comportamente sunt prezente, sunt persistente și afectează funcționarea copilului, se recomandă o evaluare de tip screening pentru a stabili dacă semnele de îngrijorare sunt fondate sau nu.

În cadrul acestei evaluări, aplicăm următoarele teste:

  1. Interviu diagnostic:
  2. Evaluare neurodivergență:
  3. Evaluare comportamentală:

Fiecare test este ca o piesă dintr-un puzzle complex. Pentru a trage concluzii corecte (valide) despre copil datele unei test trebuie puse împreună cu alte piese de puzzle precum: informațiile din interviu, descrierea clinică a tulburărilor (semne și simptome conform cu DSM), cu rezultatele altor probe psihologice cât și date culese din multiple surse.

Evaluări similare

Vârstă
6 - 22
Nr. ședințe
2
Teste aplicate
DIVA, Conners, ASEBA
Raport
Standard
Plan
Nu
Cost
500

Psiholog Marana Matei

Marana Matei este psihoterapeut și psiholog clinician și supervizor în psihologie clinică. A absolvit psihologia la University College London și mastere la Universitatea București și s-a specializat în calitate de coordonator nevoi educaționale speciale la Middlesex University London. Pe lângă vasta experiență de lucru cu copii și adolescenți în practica privată, a lucrat în sistemul educațional atât ca profesor, psiholog școlar și coordonator de proiecte. Mai multe detalii.

Marana Matei